Bílé, suché

Přírodně šumivé víno vyrobené lahvováním téměř zkvašeného vína odrůdy Müller Thurgau. Víno dokvasilo v lahvi, je naperlené a naturální ve své přirozenosti. Doporučujeme před otevřením dát na pár hodin do lednice, aby při otevření tolik neperlilo.


  • Alkohol: 13,5 %
  • Zbytkový cukr: 0,8 g/l
  • Kyseliny: 4,4 g/l
  • Číslo šarže: 23_1
  • Prodejní řada: Pét-nat

Výroba přírodně šumivých vín typu Pét-nat je velmi stará technologie, při které je víno kvasící v nádobě v závěru fermentace lahvováno, aby dokvasilo v lahvi. Vznikající oxid uhličitý mladé víno zakonzervuje, tudíž nejsou používány žádné další aditiva. Víno není filtrováno, proto jsou v lahvi i kvasničné kaly z konečné fáze fermentace. Před otevřením je doporučeno několik hodin víno chladit, aby se zmírnilo perlení v okamžiku otevírání vína.

Hrozny pochází z viniční trati Mutěnská hora, v části dříve nazývané Okrouhlické. Vinice je na rovině s orientací JZ-SV na hlinitopísčité půdě a keře jsou docela staré, kolem čtyřiceti let, ale pořád velmi plodné.

Toto víno je velice zajímavé, přirozené a naturální. Ve vůni je svěží, jdou cítit hrozny a zachovalá mladost vína. Chuťově je víno hebké a smetanové zároveň s jemným perlením na jazyku. 

Obsahuje oxid siřičitý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *